2024-04-28 17:41
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за агенции и хотели
Бързо търсене:

Къща за гости "Троеручица"

с.Орешак
общ.Троян, обл.Ловеч

Адрес:
ул."Осъм" 5

Телефони:
0878 20 45 54

e-mail: hotel@oreshak-holiday.com
уеб страница:
Къща за гости Троеручица, Орешак
Добавено на:
10-12-2010
Видяно:
9681 пъти

Сподели : Facebook

Информация


Къща за гости „Троеручица“ се намира в китното старопланинско село Орешак. Изключително живописно място в сърцето на Троянския балкан, което предлага съчетание на прекрасна планинска природа, свеж въздух, съхранени традиции и обичаи.

Къща за гости „Троеручица“ е разположена на тихо и уединено място, където тишината, приятния шeпот на реката и великолепната гледка към планината ще Ви помогнат да забравите напълно напрегнатото ежедневие.

Отвън къщата е съвременна архитектура в комбинация от дърво, камък и красиви орнаменти от ковано желязо. За вътрешния интериор сме използвали пастелни тонове, различни арт мотиви и декорации за да придадем уют и топлина за нашите гости. Обзавеждането е стилно, с масивни мебели от орехово дърво и кожени дивани. Нестандартните маси от стари шевни машини, ръчно изработени от ковано желязо допълват атмосферата със своята вековна автентичност.

Къщата за гости „Троеручица“ е подходяща, както за отдих през горещите летни дни, така и за незабравима почивка през зимните месеци.



Услуги

Предлагаме на свойте гости възможност за настаняване в 1 двойна стая, 4 студия и 2 апартамента. Стаите са просторни, уютни и стилно обзаведени. Всички стаи са оборудвани с безплатен интернет - WI - FI, тераса, кабелна телевизия, мини бар, климатик, централно парно отопление, удобно работно бюро, сешоар, баня с вана или душ кабина.

На разположение на гостите е просторна градина с външен басейн, барбекю, специално оформени кътчета за релакс, детски кът и паркинг.
Предстои откриване на малък спа кът!


Допълнителни услуги

Развлечения
Местоположението на Къща за гости „Троеручица“ дава възможност за добро плануване и организиране на свободното време. Ако желаете да съчетаете своята разходка с това да разгледате местните забележителности

Културен туризъм
Само на 1,5 км. от къща за гости „Троеручица“ се намира третия по големина в България Троянски манастир „Успение Богородично“. Един забележителен паметник на културата от национално значение. Тук се намира още единственото по рода си Национално изложение на художествените занаяти и изкуства /НИЗХИ/, в което ежегодно се провежда националният традиционен панаир - изложба на художествените занаятчии. Само на 3 км. от Троянския манастир се намира с. Черни Осъм. Там се намира Природонаучния музей, който с препарирани птици и бозайници, обитаващи Стара планина. Колекцията на природонаучния музей включва повече от 700 експоната. Непосредствено до музея се намира и единственото в страната училище за Планински водачи.
На 9 км. от Орешак се намира гр. Троян - гдадът на занаятите! Там можете да се разходите по красивите улички и да посетите къщата музей на Иван Хаджийски, Художествената галерия „Серяковата къща“, както и единственият в страната специализиран музей на народните художествени занаяти и приложни изкуства. На 12 км. от Троян посока гр. Ловеч се намира реставрирания римския военен лагер „Состра“.


Природен Туризъм
За любителите на пешеходния туризъм и походите в планината има изключително живописни еко пътеки и маршрути, които водят до интересни местности и забележителности. За лека и приятна разходка без предварителна подготовка, бихме препоръчали махала „Баба Стана“ (на 2,5 км. от Троеручица), Зелениковки манастир (на 10 км. от Троеручица) или Видимското пръскало.
В Троянския Балкан посоките и маршрути за почитателите на планината са безкрайни. Възможностите за интересни занимания са много и различни: посещение на местности и забележителности, изкачване на върхове (Амбарица, Купена, Козя стена, Ушите), търсене на редки растения, преходи или просто релакс в басейн с минерална вода и с гледка, която е радост за очите. Неоценимо природно богатство за района са резерватите Стенето и природаКозя стена в Националния парк “Централен Балкан”.

Приключения
Ако желаете да поспортувате или просто да се позабавлявате в близост се намират: тенис на корт, мотокрос трасе, велосипедни походи по маркирани маршрути, стрелбище, спотрна площадка, ски писта, възможност за риболов.
По предварителна уговорка бихме могли да организираме пикник сред природата.

Почасов курс по изработване на керамични съдове с майстор керамик Росица Занковска.


Снимки


Къща за гости Троеручица, Орешак - снимки   Къща за гости Троеручица, Орешак - снимки   Къща за гости Троеручица, Орешак - снимки  

Къща за гости Троеручица, Орешак - снимки   Къща за гости Троеручица, Орешак - снимки   Къща за гости Троеручица, Орешак - снимки  

Къща за гости Троеручица, Орешак - снимки   Къща за гости Троеручица, Орешак - снимки   Къща за гости Троеручица, Орешак - снимки  

Къща за гости Троеручица, Орешак - снимки   Къща за гости Троеручица, Орешак - снимки   Къща за гости Троеручица, Орешак - снимки  

Къща за гости Троеручица, Орешак - снимки   Къща за гости Троеручица, Орешак - снимки  


© 2005-2024 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.131.110.169 - us - us   _          
execution time : 0.11